Ford Fiesta eWheelDrive bruger bedre underkompakt plads

  • Yurii Vivich
  • 0
  • 1549
  • 383

Ford og det tyske bilkomponentfirma, Schaeffler, demonstrerede et koncept i dag i Belgien, der kunne give mulighed for enestående praktisk i sub-kompakte biler. 

”Vi ser fremad, vi har mulighed for at omfatte køretøjets kapaciteter, og hvordan vi muligvis kan overvinde nogle af de udfordringer, der præsenteres ved at implementere teknologien,” sagde Pim van der Jagt, Fords direktør for forskning og avanceret teknik i Europa..

Systemet, der er placeret i en Fiesta hatchback, bruger to elektriske motorer - en til at drive hvert baghjul - uden at bruge plads under hætten. Ved at flytte bilens fremdrivningssystem med hjulmotorer siger Ford, at det kan bruge det rum, en to-personers bil i øjeblikket ville bruge til at transportere fire. Pladseffektive køretøjer som dette vil blive stadig vigtigere, når byens befolkning vokser tættere. I 2050 forventes antallet af mennesker, der bor i byer globalt, at stige fra 3,4 til 6,4 milliarder.

”Dette stærkt integrerede hjulnavdrev gør det muligt at revidere bybilen uden begrænsninger og kan være en nøglefaktor i nye køretøjskoncepter og bilplatforme i fremtiden,” sagde Peter Gutzmer, teknisk chef, Schaeffler.

Men dette koncept bruger en Fiesta snarere end et køretøj designet omkring teknologien. Selvom det kan demonstrere fremdrivningssystemets evne, kan det ikke fuldt ud indse de pladsbesparelser, Ford beskriver.

Derfor er det næste skridt at udvikle to kørbare køretøjer i 2015, som bedre ville bruge teknologien - noget Ford vil udføre i partnerskab med Continental, Schaeffler og to tyske universiteter: RWTH Aachen og University of Applied Sciences, Regensburg.




Endnu ingen kommentarer

Vi vil fortælle dig alt om nye og brugte biler samt dele og tilbehør til dem
Anmeldelser af nye og brugte biler, priser, specifikationer, videoer. Vi hjælper dig med at finde bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere